В Дунавци правят стъпки за изграждане на спортна зала

Сподели: 

В Дунавци правят стъпки за осигуряване на финансиране за изграждане на спортна зала. Инициативата за това е на кмета на града Димчо Скорчев, който трети пореден мандат печели доверието на своите съграждани и управлява второто по големина населено място във Видинска община. Кметът разказа, че идеята за построяване на спортна зала в Дунавци не е нова, но досега не е срещал необходимата подкрепа, за да я реализира. Допълни, че по този въпрос е било организирано и общоградско събрание, на което всички присъстващи са подкрепили реализирането на подобен проект. „Всеки би искал да има къде да гледа спортно мероприятие. Бихме искали тази зала да се ползва и за културни и други мероприятия“, отбеляза Димчо Скорчев.
Той посочи, че може би най-после е дошло времето този въпрос да бъде поставен на дневен ред. Кметът на Дунавци разказа докъде е стигнал процесът. „Обърнах се с писма до министъра на младежта и спорта г-н Кралев и до г-н Славчо Атанасов, който в Народното събрание отговаря за децата, младежта и спорта. На този етап имам тяхното становище. Дори по настояване на министъра на спорта г-н Кралев имаме вече идеен проект, който със сигурност ще се хареса на голямата част от населението на Дунавци, а и на община Видин. Тъй като тази спортна зала ще може да приеме една част от тренировъчните процеси на видинските спортисти“, обясни Димчо Скорчев. Една такава придобивка би могла да вдъхне нов живот в град Дунавци, да вкара пари в местната икономика, категоричен е кметът, за когото изграждането на спортна зала ще е източник и на лично удовлетворение – от това, че оставя след себе си нещо, което ще радва всички жители на населеното място.
Димчо Скорчев обясни, че идеята е спортната зала да се построи на общински терен в близост до сегашния стадион, за да се получи един хубав спортен комплекс. За тази цел, допълни кметът, е необходима първо санкцията на Общински съвет – Видин.
„Дано всичко върви така, както ние сме го планирали. Финансирането ще бъде изцяло от Министерство на младежта и спорта, като за момента са обещали една сума от 800 000 лв., а общата стойност на проекта е около 2 100 000 лв. Като останалите средства имаме някаква договорка, засега не е окончателна, но очакваме евентуално да бъде потвърдено и да бъде финансиран този проект, за да можем да го осъществим в най-скоро време“, сподели Скорчев.
НИЕ