В Кула се проведе заседание на кризисния щаб

Сподели: 

На 23.07.2023 г. в Община Кула се проведе заседание на Кризисния щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия, съобщиха от Община Кула. На заседанието е обсъдено предложение да бъде обявено частично бедствено положение, но не е обявено.

Причинените от урагана поражения са значителни, поради което по предложение на кмета на Община Кула д-р Владимир Владимиров бе взето решение да бъде поискана държавна помощ за възстановяване на нанесените щети на гражданите. Ще бъде изготвен протокол, в който ще бъдат описани всички вреди, съобщиха още от Общината.  Екипи с участието на служители на Община Кула и на Дирекция социално подпомагане - Кула ще посетят всички пострадали граждани и домакинства и ще опишат понесените от тях щети, след подадени заявления от страна на гражданите.
Мощната буря,  която премина през област Видин в събота е причинила градушка с големина на орех и е нанесла сериозни щети.  В част от града е възстановено електрозахранването. Голяма част от падналите дървета и клони са премаханти. Продължава работата по възстановяване на щетите. Земеделската продукция в района е унищожена.