В Монтана се оплакват от двойно поскъпване на уличното осветление в общината

Сподели: 

Последната сметка за улично осветление на Община Монтана е двойно по-висока в сравнение с предишните месеци, заяви кметът Златко Живков на седмичния си брифинг. Той потвърди, че няма да бъде спирано уличното осветление, но определи сметките за ел. енергия като леко стряскащи. Според Живков компенсациите, които ще осигури правителството за октомври и ноември на юридическите лица, няма да покрият напълно разликата в скока на цената.
Преведени са средствата за възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии. Направена е необходимата организация те да бъдат изплащани веднага след втория тур на президентските избори. В община Монтана са назначени 700 души в избирателните комисии, съобщи още Жикков.
Пред журналистите кметът на Монтана изброи обектите, на които е работено през седмицата. Екипи на предприятие „Чистота“ са отстранявали сухи клони и дървета по един от централните булеварди на Монтана. „Александър Стамболийски“. Изрязани са храсти и почистени участъци около експлоатационния път на язовирната стена, в кварталите „Мала Кутловица“ и „Пъстрина“. Събират се опадалите листа в градските паркове. Приключена е работата по аварийния ремонт на покрива на І основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.