В Монтана сложиха 220 „умни“ контейнера

Отварят най-големия паркинг в промишлената зона на града
Сподели: 

В град Монтана и 23-те села на общината вече са разположени 220 от така наречените „умни“ съдове за смет, съобщи кметът Златко Живков. На контейнерите са монтирани чипове, чрез които се проследява температурата, местоположението и теглото. 129 от съдовете за смет са разпределени в селата, останалите 91 са в районите на града. Системата за сметосъбиране на Монтана е планирана с 900 контейнера. Тенденцията е всички те да бъдат подменени и състоянието им бъде контролирано с нови технологии, каза още Живков.
Натрупани боклуци, пукнатини в настилката и разместване на плочата на костницата зад паметника на Септемврийци в центъра на Монтана са причините за основното почистване на района, съобщи кметът Живков. Възстановени са ниските и високите осветителни тела. На мястото на изрязаните многогодишни храсти сега ще има тревни площи и цветя. Ще бъдат монтирани камери за видео наблюдение, като превантивна мярка срещу вандали.
Община Монтана отваря най-големия паркинг в промишлената зона на града, съобщи още кметът Живков. Там ще могат да паркират 250 автомобила. Теренът се намира между жп гарата и улица „Индустриална“, която бе основно ремонтирана през миналата година.