В община Ружинци отбелязаха 30 години от основаването на „Съюз на инвалидите в България“

Сподели: 

За поредна година Клубът на инвалида в община Ружинци събра хората с увреждания и техните приятели, за да отбележат заедно 3 декември – Международен ден на хората с увреждания. Този път празникът бе двоен, защото тази година Съюзът на инвалидите в България отбелязва и 30 години от учредяването си.
Гост на тържеството беше кметът на община Ружинци Александър Александров. С встъпително слово събитието откри Младен Пешев, председател на клуба, който поздрави всички и връчи на кмета Александров благодарствено писмо и плакет за особени заслуги, изработен от Иво Иванов и Александра Димитрова. Галина Андреева, социален работник отдел "Хора с увеждания и социални услуги" към ДСП - Димово, също поздрави присъстващите и пожела месец, изпълнен с много топли празници, повече усмивки. „Вие сте сред хората, които ни зареждате с настроение“, отбеляза още тя.
В тази връзка кметът Александров благодари за поканата и приветства всички с „добре дошли“. „Убеден съм, че днес повече от всякога трябва да обединим усилията си по отношение на хората в неравностойно положение и дейното им участие в различни сфери от живота, което е тяхно абсолютно право. Вярвам, че зрелостта на едно общество се измерва с отношението му към хората с увреждания и инструментариума, който то използва, за да се чувстват по-пълноценни и да живеят по-активно. В навечерието на най-светлите християнски празници пожелавам на вас и семействата ви здраве, уют и разбирателство във всеки дом, бъдете все така упорити и дерзайте!“ - каза кметът на община Ружинци.
На събитието присъства и председателят на Клуб „РВ и А“ Йордан Томов, който отправи поздрав и връчи поздравителен адрес.
За да бъде празникът наистина подобаващ, се погрижи местно заведение. Ще завърша с това, че с различни инициативи Александър Александров целогодишно подпомага хората в неравностойно положение.
Текст и сн. ИВО Иванов