В ОУ „Любен Каравелов“ ще бъде открит нов  STEM  център

Сподели: 

Откриване на училищен STEM  център за природни науки, изследвания и иновации в Основно училище „Любен Каравелов“ – град Видин е една от проявите, с които ще бъде отбелязан патронният празник на учебното заведение. Честването ще се състои на 7 ноември, а активностите ще започнат още от сутринта.

Програмата за отбелязване на празника ще започне с час на клас, който ще е на тема „Какво научих ЗА и ОТ нашия патрон“. Малко преди 9:00 ч. ще бъде излъчено радиопредаването „Гордо носим Каравеловото име“. След това ще се проведе традиционната щафетна обиколка и ще бъде връчена преходната купа. В празничния ден ученици и учители ще поднесат цветя пред барелефа на Любен Каравелов. Ще бъде подредена изложба с ученически рисунки и постери, посветени на училището и неговия патрон. Ще бъде проведен тържествен педагогически съвет „Дидактическите възгледи на Любен Каравелов“. На съвета ще бъде връчено почетно отличие и ще бъдат наградени ученици. По случай патронния празник ще бъде подредена и фотоизложба, озаглавена „Незабравими мигове“. 

В 11:30 ч. в Актовата зала на Основно училище „Любен Каравелов“ ще се състои празничен концерт. От 12:30 ч. ще бъде официалното откриване на нов училищен STEM център за природни науки, изследвания и иновации.