В село Слана бара отпразнуваха Спасовден

Сподели: 

На Спасовден жителите на видинското село Сланотрън отбелязват своя празник. И тази година тази хубава традиция бе спазена, а гости на събитието бяха заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова и председателят на Общинския съвет Генади Велков. За да почетат големия християнски празник Възнесение Господне (Спасовден), местното читалище „Съгласие-1936“ и кметството в Слана бара бяха подготвили тържество и програма с участието на духови оркестри и самодейни състави.
Борислава Борисова приветства събралите се на площада хора: „Поздравявам Ви за това, че поддържате живи традициите и ги предавате на идните поколения. Пожелавам Ви да сте здрави, да цари мир и любов в домовете Ви, да сте винаги заедно в делници и празници”. След това Борисова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков на Толя Иванова, кметски наместник на селото.
Генади Велков също поздрави хората с отбелязването на Спасовден и подчерта, че благодарение на усилията на Толя Иванова и на подкрепата на Община Видин селото се превръща във все по-добро място за живеене.
За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха музикантите от Градски духов оркестър – Видин при Общински културен институт „Дунав”, оркестър „Хармония“, танцови състави от читалище „Феникс-2020” – гр. Дунавци, от селата Буковец и Иново. Домакините от НЧ „Съгласие-1936“ поканиха всички самодейци и присъстващи да се хванат на общо хоро.