В стипендиантската програма а АЕЦ „Козлодуй“ са включени още 11 студенти

Сподели: 

Нови 11 студенти са одобрени за стипендианти на АЕЦ „Козлодуй” в тазгодишната кампания по програмата на централата за предоставяне на стипендии на изучаващи ядрени специалности в Софийски университет (СУ) „Св. Климент Охридски” и Технически университет (ТУ) – София.
От атомната централа съобщават, че седем от новите стипендианти са записали първи курс като бакалаври – шест от тях са избрали специалност „Топлоенергетика и ядрена енергетика” в ТУ – София, а един е стартирал обучението си по „Ядрена техника и ядрена енергетика” в СУ „Св. Климент Охридски”. Изискванията към тях включват висок успех от завършеното средно образование и обучение в редовна форма. В стипендиантската програма са включени и четирима бъдещи магистри – трима от тях са в магистърската програма „Ядрена енергетика” в ТУ – София, а един е избрал СУ „Св. Климент Охридски” и предлаганата там специалност за магистри „Ядрена енергетика и технологии”.
Предоставяните стипендии са в размер на 1000 лв. на семестър до завършване на съответната образователна степен. Пакетът от предимства за стипендиантите се допълва от опцията за участие в платените летни стажове и от възможността след приключване на своето обучение младите хора да дадат старт на кариерата си в атомната централа.
Ефективността на стипендиантската програма се доказва от факта, че 13 младежи – бивши стипендианти на компанията, вече са част от експертните екипи на Дружеството, отбелязват от АЕЦ.
Всички условия за прием в стипендиантската програма на АЕЦ „Козлодуй” са публикувани тук.