Георги Стоенелов, кмет на Община Ново село: 2021-ва беше добра година

Сподели: 

На 14 февруари Ново село чества своя празник. Но това е и ден на равносметка. Каква е била за общината изминалата година, пред вестник „НИЕ“ коментира кметът на Ново село Георги Стоенелов. „2021 година беше добра година. Това, което планирахме като капиталови разходи, се изпълни. Довършихме и проектите, финансирани от Държавен фонд „Земеделие“, каза Стоенелов. Той допълни, че Общината е приключила годината без неразплатени задължения.
„Оттук нататък зависи от Общинския съвет как ще подходи за 2022 година. Но аз мисля, че се разбра, че не може да продължава тази ситуация на постоянни конфликти между общинската администрация и част от общинските съветници“, сподели кметът на община Ново село.
Стоенелов допълни, че сега всички общини очакват да разберат какви ще са параметрите на новия държавен бюджет. „Говори се за увеличение на капиталовите средства с около 30%, което за Община Ново село ще означава някъде около 260 000 лв. Но реално какво ще се случи, предстои да видим“, посочи той.
Кметът подчерта, че приоритет през 2022 година в община Ново село ще е ремонтът на уличната мрежа в населените места. „Друго нещо, което до момента не успях да осъществя, е проектът за създаване на дом за възрастни хора, като за целта бъде преустроен бившият дом за сираци. Надявам се да успея да изпълня и тази цел“, сподели Георги Стоенелов.
НИЕ