ГЕРБ-СДС регистрира видинската си листа

Сподели: 

Заместник-председателят на 46-ото НС Росица Кирова отново ще води листата на коалиция ГЕРБ-СДС във Видин. Днес коалицията се регистрира в Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. Документите бяха внесени от областния координатор Александър Матеев, който е втори във видинската листа.
„Най-активният и ангажиран с Видин депутат, който сме имали през последните 20 години. Човекът направил така, че за Видин да се говори и работи повече от всеки до днес е наш водач. Отборът ни е обновен и силен. Включваме се в това поредно за годината състезание със самочувствието и енергията на хора, които искат, могат и има какво да дадат на обществото” каза Александър Матеев, който определи водача Росица Кирова като един от най-активните депутати в 46-ото НС: „Всички знаем инициативите й, свързани с Видин и неговото бъдеще”.
„Ще се борим за доверието на видинчани. Посланието е ясно - трябва да продължим напред, трябва да надградим постигнатото, а не да рушим. В противен случай наказваме себе си, децата си, региона си. По време на първата кампания говорихме, че предстои тежка икономическа и здравна криза. Говорихме, но не успяхме да предотвратим това, което се случва днес. Загубихме 5 месеца”, каза пред журналистите Росица Кирова, която си пожела положителна предизборна кампания. Г-жа Кирова изрази надежда, че в следващият парламент Видин ще излъчи такива народни представители, които наистина да защитават не само интересите на региона, но и да работят с чест и достойнство за България.  
Пред медиите г-жа Кирова коментира неадекватните действия на служебното правителство и по-специално на ръководството на МРРБ, чийто вреди, за съжаление, ще бъдат платени от Видинския регион и неговото население. „Става дума за извоюваното от видинчани строителство на новото трасе Видин-Ботевград и подкрепата, разбирането, която получихме всички ние от управляващите по този въпрос. Затова днес се строи отсечката Видин-Ружинци. Затова днес има разрешения за строеж за област Видин и всички процедури до РС бяха подготвени за по-малко от пет месеца. Какво обаче се случи?! Сега, пет месеца, откакто Комитова е министър, един обжалван парцеларен план от едно лице, с което имаше договорка да се постигне извънсъдебно споразумение, все още е в съда. И отсечката Ружинци – Монтана зацикли. Ето това е резултат от служебното управление, което се опитва да внуши, че другите са били лоши…”, заяви с възмущение Росица Кирова и допълни: „Затова ни трябва работещо и компетентно правителство. Правителство, на чиято врата, всеки народен представител от региона ще може да почука и да поиска обяснение за проблемите на Видин и областта. И решения, а не думи”.
Водачът на видинската листа призова видинчани разумно да подходят и при избора си за президент. „България се нуждае от президент-обединител, а не такъв, който размахва юмрук и поставя дълбока разделителна линия между българите.“
Росица Кирова представи и двете нови лица във видинската листа на коалиция ГЕРБ-СДС - общинският ръководител на ГЕРБ-Видин Емилиян Енчев и Александрина Богоева, представител на младежите в партията.
Ето я и цялата листа:
Росица Кирова (гражданска квота), Александър Матеев (областен координатор на ГЕРБ-Видин), Росен Цветков (гражданска квота) Силвия Евдокимова (гражданска квота), д-р Емил Мушанов (гражданска квота), Емилиян Енчев, Александрина Богоева и Лъчезар Попиванов.