Голям интерес и към второто издание на „Видин Рън“

Над 200 участници се включиха в атлетическия пробег
Сподели: 

Изключително голям бе интересът към второто издание на спортното събитие, което се организира от Община Видин, Българската федерация по лека атлетика, „Рън България“ и Спортен клуб „Радуканови“.

Преди да даде старт на 6-километровия пробег, заместник-кметът на Общината Борислава Борисова поздрави организаторите и участниците в проявата. Тя изрази удовлетворението си, че нашият град отново е домакин на атлетическия пробег и той се утвърждава като традиция. „Нека приучим все повече хора, особено деца и младежи към здравословен начин на живот чрез спорта. Състезанията от „Рън България“ дават нови възможности на градовете домакини за развитие на туризма, а на участниците – да опознаят красивите места на България и историческите забележителности. Позволете ми да Ви поздравя от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков и от свое име и да Ви пожелая успешна надпревара!“ – заяви Борисова.

Малко по-късно заместник-кметът даде старт на пробега на късата дистанция от 1,330 м, в който премериха сили много деца и любители. След това стартираха участниците и в смесените щафети 2х6 км.

Победител при мъжете на дългата дистанция стана Мохамед Чабут от Мароко, който по-рано този месец печели маратон в Стара Загора, следван от Исмаил Сенанджи от Уганда, записал тази година 2 победи във веригата „Рън България“, а на трето място е Иван Андреев.

При жените най-бързо премина 6-километровия пробег Билсерин Сюлейман, за която това е трета победа в тазгодишната надпревара от веригата, втора финишира една от младите надежди Памела Ени и трета – легендата на маратонското бягане Милка Михайлова.

На 1,330 м начело бяха Васил Антонов при момчетата и Божидара Иванова при момичетата. И двамата са възпитаници на ППМГ „Екзарх Антим I“ – Видин.

При щафетата първи се класира отборът на Билсерин Сюлейман и Иван Андреев, на второ място са Памела Ени и Алекс Василев и на трета позиция - Маринела Цекова и Атанас Куцаров.

Наградите във второто издание на „Видин Рън“ връчиха заместник-кметът Борислава Борисова и директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти“ Юлиян Иванов. За първите 8 с най-високи резултати, както и за най-добрите три отбора при смесените щафети имаше парични награди.

Всички, които се включиха в състезанията, получиха медали, грамоти и подаръци.

С много аплодисменти от зрителите бяха посрещнати Моника и Владимир Клявкови от Пловдив, които участваха в пробега със своята деветмесечна дъщеря Мелиса. Те бяха наградени със специален плакет на Община Видин.

Най-възрастният участник в състезанието бе 64-годишният Атанас Димитров. В масовата надпревара се включи и семейство от Швейцария. Община Видин също имаше представител в пробега – Чавдар Славчов, управител на Общинското предприятие „Регионално депо за битови отпадъци“.