Граждани излязоха на протест и във Видин

Сподели: 

Десетки излязоха на протест във Видин вчера (13 юли).Сборният пункт беше площад „Бдинци“, където се събраха граждани, недоволни от управлението на страната и от работата на прокуратурата. Оставка на правителството и на главния прокурор Гешев – това поискаха протестиращите във Видин, присъединявайки се към исканията на хората, които в последните дни излязоха на протести в столицата, както и в редица други градове.
На видинския площад, за да изразят недоволството си се събраха десетки хора, сред които и млади семейства, някои от тях довели и децата си. Към протеста се присъединиха и представители на политическа партия „Възраждане“. Сред протестиращите бяха и областният и общинският координатор на БСП Димитър Велков, представители на общинската структура на партията, общински съветници от групата на социалистите, „червени“ симпатизанти. От БСП – Видин излязоха с декларация до видинските граждани и обявиха, че е взето решение да бъдат подкрепени справедливите граждански протести.
С развени български знамена, викове „Оставка“ и плакати в ръце, призоваващи за изгонване на мафията и заявяващи „Аз искам да остана в България“, „Не желая да емигрирам“, „Искам по-добро бъдеще“, протестиращите се отправиха на шествие. То тръгна от сградата на Община Видин и премина покрай Областна администрация Видин и по централната търговска улица.
Протестите ще продължат докато управляващите държавата и прокуратурата не подадат оставки, категорични са недоволните видински граждани. За тази вечер от 18:30 часа е насрочен нов протест, сборният пункт отново е площад „Бдинци“.