Гранични полицаи във Видинско задържаха трима извършители на грабеж

Снощи задържаните нападнали възрастен мъж и му отнели близо 19 000 лева
Сподели: 

Гранични полицаи от Граничното полицейско управление в Брегово (ГПУ) са задържали трима мъже, откраднали голяма сума пари от 85-годишен старец в Макреш. От пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“ съобщиха, че на 23 октомври на пътя за видинското село Раковица автопатрулът на Гранична полиция е подал звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил „Мерцедес“. Автомобилът е управляван от 42-годишен мъж от с. Студено буче, обл. Монтана. В колата са пътували още двама мъже – на 36 г. и 45 г. При спирането на автомобила тримата мъже излезли и започнали да бягат, изхвърляйки български банкноти встрани от пътя. Граничните полицаи ги настигнали и задържали.

На местопроизшествието и в мъжете са открити 18 790 лева. Служителите от ГПУ – Брегово са установили, че и тримата са криминално-проявени, а шофьорът е излязъл преди няколко месеца от затвора, където е излежал присъда за грабеж. Тази сутрин е установено, че мъжете са извършили грабеж в село Макреш, обл. Видин. Снощи те нападнали в дома му 85-годишен мъж, заключили го и заграбили парите му. Тази сутрин възрастният човек успял да се освободи и да подаде сигнал в полицията.
Уведомена е районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава съвместно с ОДМВР-Видин.

Снимки: ГД „Гранична полиция“