Дарение за Детското отделение във Видин

Сподели: 

На 30 март в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” – гр. Видин са предоставени 12 инхалатора за Детското отделение на МБАЛ „Света Петка“. Дарението е приел лично началникът на отделението д-р Пламен Филипов, съобщиха от Библиотеката.
От културната институция припомниха, че в края на миналата година Библиотеката организира благотворителна инициатива за закупуване на специализирани средства за Детското отделение на МБАЛ „Света Петка“. „Кампанията стана възможна благодарение на инициативата „Пазар на надеждата“, организирана от Румънския културен център в град Видин с председател г-н Иван Жуветов. В пазара се включиха още: Народно читалище „Светлина – 1922 г.“, гр. Дунавци; Народно читалище „Просвета – 1937“, с. Кутово; Народно читалище „Пробуда – 1901", с. Майор Узуново; Народно читалище „Самообразование – 1927“, с. Капитановци; Народно читалище „Съзнание – 1927“, с. Връв, както и индивидуални участници. Бяха организирани ателиета за изработка на мартеници, в които участваха деца и възрастни“, обясниха от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“.
На 12 февруари тази година в „Зала за изяви” към отдел „Заемна за възрастни” на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”-гр. Видин се събрали представители на читалищата, за да предадат вече готовите мартеници. С помощта на отец Ягару, те достигнали и били продадени на „Пазара на надеждата”, а част от събраните средства, след съгласуване с д-р Филипов, завеждащ  Детското отделение, са вложени в това дарение.
Останалите средства също ще бъдат вложени в благотворителност, увериха от видинската Регионална библиотека.