Двама пострадали при катастрофа на пътя от Ивановци за Гайтанци

Блъснат подпийнал пешеходец в село Ружинци
Сподели: 

На 22 ноември на тел.112 е постъпил сигнал за катастрофа на пътя с.Ивановци - с.Гайтанци. Лек автомобил „Ситроен“ с видинска регистрация, управляван от 53-годишен жител на гр. Димово, движейки се в посока от гр.Видин за гр.Димиво, отнема предимството на изпреварващата го товарна композиция с прикачено полуремарке, навлиза в лявата пътна лента и се удря в дясната част на товарния автомобил, при което напуска пътното платно и се удря в крайпътни дървета.
В резултат на произшествието са причинени травматични увреждания на водача на лекия автомобил, а пътникът е с черепно мозъчна травма. Пострадалите са настанени във видинската болница. Водачите са тествани за наличие на алкохол, като уредът е отчел отрицателни стойности.
По случая в ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство.
На 22 ноември около 17,50 часа в с.Ружинци, 61-годишен, при управление на лек автомобил „Алфа Ромео“ с несъобразена скорост, блъска намиращия се на пътното платно 60-годишен пешеходец, в резултат на което е причинена средна телесна повреда – счупен крак. Участниците са тествани за алкохол, като пробата на пострадалия е отчела 1,58 промила.
По случая в Районно управление – Белоградчик е образувано досъдебно производство.