Две осъдителни присъди във Видинско заради нарушаване на карантина

Сподели: 

Вече са факт първите две осъдителни присъди по дела, заведени заради нарушаване на карантината. На 24 април Районен съд - Белоградчик е одобрил сключените между прокуратурата и две обвиняеми лица споразумения. В следствие на това на 18-годишен младеж от Белоградчик и на 51-годишен мъж от село Тополовец са наложени наказания „лишаване от свобода“ за 6 месеца, отложено за срок от 3 години, и глоба в размер на 10 000 лева.
Започнала е работа по още 5 досъдебни производства за нарушения на противоепидемичните мерки в условията на обявено извънредно положение. Разследванията се провеждат под ръководството на прокурори от Районна прокуратура – Видин. Общо 23 досъдебни производства в област Видин за нарушаване на карантина са образувани от 15 март до  26 април, включително, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
158 акта по Закона за здравето съставили полицаите в областта
Служителите на реда продължават контрола по спазването на противоепидемичните мерки на територията на област Видин.
В хода на извършени проверки на открити и закрити обществени места в периода 24-29 април полицаите съставили общо 158 акта по Закона за здравето. Служителите на РУ-Видин санкционирали 101 души, служителите на РУ-Белоградчик – 49 души, а служителите на РУ-Кула - петима.