Делегация от Германия пристига във Видин

Сподели: 

На 29 и 30 май във Видин ще гостува делегация от област Ортенау, провинция Баден-Вюртемберг, Германия. Тя ще бъде водена от Франк Шерер, областен управител на област Ортенау. В състава на делегацията ще участват кметове, общински съветници, експерти от областната администрация на Ортенау и представители на бизнеса. След като неотдавна пандемията от коронавирус наложи временно спиране на ежегодните редуващи се посещения на делегации, сега областният управител Огнян Асенов ще посрещне делегация от Ортенау във Видин за първи път от 2019 г. насам, информираха от областната управа.
Областна администрация Видин и Областна администрация Ортенау имат изградени партньорски взаимоотношения от 2010 г., като през 2011 година двете регионални администрации са подписали и споразумение за сътрудничество. То обхваща сфери като икономиката и развитие на инфраструктурата, а основните приоритетни области на сътрудничеството са: винарство, земеделие, търговски връзки между фирмите, туризъм, управление, околна среда и образование.
По време на двудневната визита са предвидени посещения и срещи в ГИПС Кошава, Ферма и мандра “Боровица“ и винарските изби „Бонония“ и „Новоселска гъмза“. Директният обмен ще се съсредоточи върху темите за професионалното обучение, туризма, икономиката и бъдещи възможности за сътрудничество. Областният управител на Ортенау ще направи дарение от таблети на основното училище „Христо Ботев“ в гр. Дунавци.