Делото за убийството на Теодор Вълчев отново беше отложено

Сподели: 

Делото за убийството на 31-годишния Теодор, който беше смъртоносно прострелян през януари 2020 година в „Бали клуб“, за пореден път е отложено, става ясно от съобщение на Окръжен съд – Видин. Днес съдът е разгледал наказателно от общ характер дело 150/2020 г., образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Видин за извършване на престъпление по чл.115 от НК, а именно убийство, по което подсъдим е Александър Стоянов.

В днешното съдебно заседание не е бил даден ход на съдебното следствие, обявиха от съдебната институция. Причината за това е отсъствието на съдебен заседател, поради заболяване, удостоверено с болничен лист. По делото не е направено искане за резервен съдебен заседател, съобразно правилата на НПК и разпореждането на съдията-докладчик. За да бъде спазено нормативното изискване за неизменност на съдебния състав от започването до завършването на съдебното производство, делото е отложено за 24.01.2021 г. от 10 часа.

На подсъдимия Александър, известен с псевдонима Шемета, е повдигнато обвинение за това, че чрез произвеждане на изстрел от преработен сигнално-газов пистолет кал. 9 мм предумишлено е причинил смъртта на Теодор, настъпила в резултат от остра кръвозагуба, вследствие разкъсване на голям магистрален съд – сънна артерия. Трагедията се разигра в „Бали клуб“ на 19 януари 2020 година около 7 часа сутринта.