Десетки ученици премериха сили в лекоатлетически турнир във Видин

В състезанието се включиха участници от Видин и Кула, както и от Сърбия
Сподели: 

Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ за трета година организираха вече превърналия се в традиционен коледен турнир във Видин. Състезанието по лека атлетика се състоя на 13 декември на закритата лекоатлетическа писта. Участие взеха деца, родени от 2012 до 2003 година (1-10 клас), като тази година събитието придоби и международен характер, тъй като имаше участници от Сърбия.
„Добре дошли на всички на третия, вече традиционен, коледен турнир по лека атлетика, организиран от Спортен клуб „Радуканови“. Тази година форматът на турнира ще е по-голям – обхваща повече възрасти, има повече участници. Тази година има представители на всички училища в града, има ученици от град Кула и за пръв път има и международно участие – има представители от Ученически клуб „Балкан“ – Цариброд (Сърбия) и от Атлетически клуб „Зайчар“. Пожелавам успех на всички“, каза при откриването на турнира треньорът на СК „Радуканови“ Мирослав Радуканов.
Състезателите бяха разделени по възраст. Момичета и момчета, родени 2012 г., 2011 г., 2010 г. и 2009 г., се състезаваха на бягане на 60 м и скок от място. При по-големите – момичета и момчета, родени 2008-2006 г. и момичета и момчета, родени 2005-2003 г. – участниците мериха сили на бягане на 60 м, скок дължина и скок височина.
След като приключиха дисциплините дойде най-чаканият момент – победителите получиха своите заслужени награди. Връчиха им ги заместник-кметицата на община Видин Борислава Борисова и старши експертката от Регионално управление на образованието – Видин Цецка Червенкова.
Борислава Борисова поздрави от името на кмета на община Видин д-р Цветан Ценков и от свое име всички участници в спортното състезание за доброто представяне и организаторите от СК „Радуканови“ за създадените условия, за да се проведе спокойно цялото събитие. „Знаете, че вие всички, участвайки в спортното състезание, сте победители. Поздравявам ви и с предстоящите коледни и новогодишни празници. Желая ви здраве, благоденствие и още много успехи във всички начинания“, каза още зам.-кметицата на младите спортни таланти.
МАРИЯНА Герасимова