Детска ясла №2 в Монтана отваря врати след пълна промяна

Сподели: 

Детска ясла №2 „Палавници" в Монтана е напълно променена след двегодишен ремонт. Днес тя отвори врати за първите си гости, а кметът на Монтана Златко Живков  представи направеното.
Строителните дейности, които са извършени, са ремонт на покрива, смяна на дограмата, изграждане на топло- и хидроизолация на сградата, подмяна електрическата и ВиК инсталации, ремонт на санитарните помещения, шпакловка и боядисване на занималните и спалните в яслата, поставяне на нови енергоспестяващи осветителни тела. Инвестицията е в размер на 500 хиляди лева. 370 хиляди от тях са осигурени от общинския бюджет, останалите от програма Красива България.
Детска ясла № 2 се намира в квартал „Пъстрина". В нея могат да се отглеждат и възпитават близо 50 деца. Обновяването на сградата й бе направено успоредно с основни ремонти на улици и междублокови пространства в района. Мащабната промяна на инфраструктурата в квартала  бе  основна задача на общината през 2020 година.
В Монтана има 4 детски ясли. Три от тях са основно ремонтирани. Предстои това да бъде направено и в най-старата детска ясла №1 в центъра на града. Очаква се строителните дейности да започнат през тази година.