Детските градини в община Видин ще заработят отново от първи юни

По инициатива на областния управител Момчил Станков целият персонал ще бъде изследван за COVID-19
Сподели: 

Детските градини в община Видин ще заработят отново от първи юни. Това е обсъдила на среща с директорите на детските заведения на 20 май заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, съобщиха от Общината. Решението идва след заповед на здравния министър Кирил Ананиев, като отварянето им ще става при строг контрол и спазване на хигиенни мерки. На входа ще се мери температурата на всяко дете, а родителите ще трябва да подпишат и декларация за съгласие. Учителите ще носят предпазни ръкавици, маски или шлемове, подчертаха от Община Видин.
Предстои, по инициатива на областния управител на Видин Момчил Станков и след проведен разговор със зам.-кмета Борисова и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински, да започне масово тестване на целия персонал от детските градини и медицинските специалисти от „Направление социални услуги и здравни дейности“ към Община Видин  за COVID-19. „Сега, когато поетапно се разхлабват мерките, не можем да рискуваме живота и здравето на децата в детските градини. Искам да успокоя и родителите, че ще направим всичко възможно за недопускане разпространяването на коронавируса“, каза областният управител Станков.
Детските градини със съдействието на местната управа са създали необходимата организация с оглед мерките за предпазване от заразяване с болестта. Направена е дезинфекция. Дворовете са окосени, боядисани са огради и съоръжения за игра.