Детски градини в община Видин, в които има образувани СИК, няма да работят на 15 ноември

Присъствени занятия няма да се провеждат и в учебните заведения, в които са формирани изборни секции
Сподели: 

Детските градини в община Видин, в които ма образувани секции за гласуване, ще останат затворени в деня след вота. Присъствени занятия няма да се провеждат и в учебните заведения, в които има формирани СИК. Това съобщиха от пресцентъра на Община Видин.
От общинската администрация напомниха, че във връзка с произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание, насрочени за 14 ноември 2021 г., със заповед №РД-02-11-2693/20.09.2021 г. на кмета на община Видин са образувани избирателни секции в детските градини:
- ДГ „Славейче”, гр. Видин, ж.к. „Химик”, ул. „Горазд” № 36;
- Филиал „Радост” на  ДГ „Славейче“, ж.к. „Химик”, ул. „Горазд”, № 67;
- ДГ  „Русалка”, гр. Видин, ул. „Св. Ромил Видински”, № 76;
- Филиал „Здравец” на ДГ „Русалка”, ул. „Баба Тонка” № 1;
- ДГ „3орница”, гр. Видин, ул. „Цар Симеон Велики” №68;
- Филиал „Щастливо детство“ на ДГ „3орница“, ж.к. „Васил Левски;
- ДГ „Синчец”, гр. Видин, ж.к. „Крум Бъчваров“, ул. „Райко Жинзифов” № 26;
- Филиал „Вида“ на ДГ „Синчец”, ж.к. „Вида”;
- Филиал „Незабравка” на ДГ „Арабела”, гр. Видин, ул. „Йеромонах Лазар” № 10.
Посочените детски градини и филиали в следизборния ден няма да работят, с цел осъществяване на пълна дезинфекция на сградите и осигуряване на безопасни условия за образователно-възпитателния процес. Решението е в съответствие с Насоките за действие в условията на епидемична обстановка, издадени от министъра на образованието и науката и спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция,  въведени със заповед на министъра на здравеопазването.
Със заповед на министъра на образованието и науката  от 1.11.2021 г., в следизборния ден се преустановява присъственият образователен процес за всички ученици от училищата, в които има изборни секции, на територията на цялата страна. Там ще се организира обучение от разстояние в електронна среда. За учениците от училищата, в които няма СИК и епидемичната обстановка позволява, се провеждат присъствени учебни часове.