Детски спортен празник се проведе в Дреновец

Традиционното събитие се организира от Община Ружинци и Фондация „Подкрепа за реализация“
Сподели: 

Детски спортен празник се проведе днес (17 май) в село Дреновец. Традиционната проява, която се организира от Община Ружинци и Фондация „Подкрепа за реализация“, трябваше да се проведе на стадиона в Дреновец, но лошите метеорологични условия станаха причина празникът да бъде организиран във физкултурния салон на средното училище.
Гости на спортния празник, който по формата си напомни за обичаното състезание от недалечното минало „Бързи, Смели, Сръчни“, бяха кметът на община Ружинци Александър Александров, под чиийто патронаж се проведе проявата, кметът на село Дреновец Надя Иванова, общинският съветник Йордан Петков, учители и родители.
Любими герои и игри зарадваха малките спортисти от детските групи, а организаторите на състезанието бяха подготвили за тях поредица от спортни предизвикателства, през които да преминат. В програмата на събитието бе предвидено да бъдат сформирани отбори от по десет деца, а самото състезание включваше игри, в които децата да премерят сили и викторина с въпроси, рисуване, теглене на въже и редене на пъзели.
Надпреварата между отборите бе много оспорвана, малчуганите скачаха, тичаха и мереха сили устремени към победата.
След като приключиха спортните игри всички с нетърпение очакваха обявяването на отбора победител. Победители от състезанието станаха малчуганите от отбора на ДГ „Палавници“ – село Дреновец. Всяко дете получи награда.
За поредна година екипа на ЦСРИ подари прекрасно емоционално преживяване на децата от община Ружинци, а кметът Александър Александров се беше постарал да зарадва малките палавници с много награди и лакомства.
Текст и снимки: Иво Иванов