Директорката на ПГПЧЕ – Монтана е отличена с наградата на МОН „Св. Иван Релски“

Сподели: 

Пенка Ненкова, директорка на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“ в Монтана, е сред петимата директори на училища, отличени с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно всяка година се връчва на 11 май. Наградените имат дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти. Те имат принос не само за успехите на своите ученици и училища, но и за развитието на българското образование. Отличените директори получават грамота, икона на св. Иван Рилски и 1000 лева парична награда, съобщиха от МОН.
Пенка Ненкова изгражда успешен модел на управление в езиковата гимназия в Монтана, основан на ефективното използване на иновативни методи и добри международни практики. През последните години за успехите на учениците и на учителите на ръководеното от нея училище се говори все по-често и то е разпознаваемо не само в област Монтана, но и сред всички езикови училища в страната. Дългогодишната директорка Ненкова с много ентусиазъм и отговорност налага култура на иновации, гъвкави модели на обучение, непрекъснато обновление и промяна на училищната среда. Много са престижните награди и класации на учениците на гимназията в различни олимпиади, състезания и конкурси.
Отличените тази година са още директорите на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Монтана - Пенка Ненкова, на Основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново - Владимир Николов, на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ в Попово - инж. Теменуга Тодорова, на Националната финансово-стопанска гимназия в София - Мая Гешева, на 31-во Средно училище за чужди езици и мениджмънт „Иван Вазов“ в София - Надежда Николчева.
Други 20 директори, номинирани от регионалните управления на образованието за наградата “Св. Иван Рилски“, получават грамоти за принос в развитието на българското образование и проявена креативност по отношение организирането на обучението от разстояние в условията на извънредно положение в страната.