Добра събираемост от данъци и такси отчете кметът на община Монтана

Сподели: 

Приходите на община Монтана  от местни данъци и такси за първото тримесечие на годината са по-високи в сравнение със същия период миналата година, обяви кметът Златко Живков. В първия работен ден след Великден той благодари на десетките граждани и фирми, които са внесли дължимите годишни  данъци върху недвижими имоти,  върху моторните превозни, такса смет и възмезден данък при имотни сделки. Близо 5 милиона са приходите от тях в общината . Добрата събираемост се дължи донякъде и на това, че данъците останаха непроменени, заяви Живков и припомни, че до края на април  за всички данъкоплатци има  5% отстъпка.

„ Тези приходи са от двойно по-важни в периода, в който работим с удължен бюджет и са от голямо значение за изпълнението на строителната програма на общината",  подчерта кметът на Монтана.

На седмичния си брифинг той  представи и благодарствено писмо от областния управител Валери Димитров за добрата организация, създадена от общината при провеждането  на парламентарните избори на 2 април.

„Стараем се да въведен все по-добър ред и  в  града  успяваме за разлика от селата. Там контролът е по-труден и има повече нарушения най-вече на разпоредбите за местата, определени за агитационни материали.  Един от безобразните прецеденти е плакати на кандидат-депутати, разлепени върху пътните знаци, регулиращи движението по международния път Е79. Общината за пореден път е поела грижата да ги почисти, защото просто няма кой друг да го направи, каза още кметът Живков."