Доброволци от църковната общност в с. Бутан с кампания в помощ на възрастни хора

Сподели: 

Доброволци от църковната общност към храма "Свето Възнесение" в козлодуйското село Бутан започнаха кампания за подпомагане възрастни хора в тежка социална ситуация или в изолация заради противоепидемичните мерки, съобщи Галин Христов, който е координатор на кампанията в селото.
Кампанията е започнала на 30 ноември и в нея засега са включени 15 възрастни, които са с ниски пенсии, самотноживеещи, трудноподвижни или поставени в други тежки социални условия, включително и заради противоепидемичните мерки. Доброволците, сред които и местният свещеник отец Стефан Цветков, ще пазаруват хранителни продукти до 100 лева на човек и ще ги доставят в дома на всеки нуждаещ се. На тези, които не могат да си приготвят самостоятелно храната вкъщи, ще бъдат поети разходите в рамките на същата сума за социалния патронаж, обясни Галин Христов.
Средствата за кампанията се осигуряват от фондация "Подай ръка, предай нататък" в Козлодуй. Христов посочи, че те се осигуряват от дарения - повечето от чужбина. Ако дарителската кампания се разшири, ще има възможност да бъдат включени още хора. Бутан е едно от най-големите села във Врачанско.