Доброто ражда добро и се награждава

Сподели: 

Доброто ражда добро и се награждава. Неотдавна Ви разказахме за дядо Вълослав Стратев от село Добролево, който заяви, че дарява цялата си пенсия на видинската болница. Причината – разбрал за тежкото състояние на лечебното заведение и тъй като се чувства свързан с Видинския край – дълги години работил като фелдшер в село Медешевци (община Грамада) – решил да помогне. Този акт вдъхнови добри хора на свой ред да помогнат на дядо Вълослав.
„Днес (24 април, бел. на „НИЕ“) д-р Анани Тошев от Клиника по Очни болести на УМБАЛ “Александровска” занесе на дядо Въло хранителни продукти, лекарства и лични предпазни средства, дарени от Българско дружество по офталмология и Български лекарски съюз, като част от инициативата “Заедно ще се справим” в подкрепа на медиците в страната“, съобщи във Фейсбук доц. д-р Александър Оскар, началник на Клиника по очни болести в УМБАЛ „Александровска“.
Той допълни, че през 2017 година д-р Тошев оперирал доблестния възрастен човек и му помогнал да вижда света отново.
„Благодарим на дядо Въло от с. Добролево за доброто, с което ни дарява. Повече от всякога съм уверен, че ЗАЕДНО ЩЕ СЕ СПРАВИМ с всяко предизвикателство!“, сподели началникът на Клиниката по очни болести в УМБАЛ „Алекандровска“.