До септември ще започне строежът на участъка от скоростния път от Видин до Грамада

Премиерът Борисов посети завод и спортна зала във Враца, Държавата дава 2 мил. лв. за ремонт на булевард „Европа“ и на улици в града
Сподели: 

До 2 седмици ще приключи отчуждителната процедура за етап Видин – Грамада от разширението на пътя Ботевград – Видин. За този участък от четирилентовия път има избран изпълнител и реалните строителни дейности ще могат да стартират до началото на септември. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на посещението на министър-председателя Бойко Борисов във Враца – по време на своята работна визита в Северозапада премиерът инспектира и работата по изпълнението на модернизацията на пътя Видин – Ботевград.
До 2 седмици ще стартира и работата по лот 1 от Лютидол до Ботевград. В момента най-усилено се работи в участъка след Ребърково посока София от лот 2 на проекта“, отчете Аврамова, като отбеляза, че този толкова чакан в Северозапада инфраструктурен проект спомага за икономическото развитие на региона.
„Инвеститорите ще дойдат по обновения път Видин - Ботевград. В участъка между Мездра и Ботевград работата върви с много добри темпове. Това е един от най-сложните терени за строителство в страната. Непрекъснато се взривяват скали, работи се с най-модерната техника. България е много красива, но и много трудно се строят пътища по нея. Затова и комунистите не са го направили“, заяви на свой ред премиерът Борисов. Той припомни, че отсечката между Мездра и Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока и ще бъде двойно по-широка от настоящата. „С модернизацията на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка с автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“ и транзитният трафик ще бъде изведен от населените места“, подчерта министър-председателят.
Той посети новопостроен завод във Враца, където в момента работят около 300 души, с перспектива в бъдеще разкритите работни места да станат общо 1000. „Всички инвеститори питат за пътища. Затова продължаваме ударното строителство по отсечката Ботевград - Мездра. Скоро започваме работата и по Видин – Монтана“, заяви премиерът.
Борисов пое ангажимент от държавния бюджет да бъдат отпуснати средства за ремонт на бул. „Европа“ във Враца – основната пътна артерия между ж.к. „Сениче“ и кв. „Кулата“. Часове по-късно това обещание беше изпълнено – Министерският съвет прие постановление, с което на Община Враца се отпуска целева субсидия в размер на 2 милиона лева за рехабилитация на булевард „Европа“, както и за изграждане на нови улици в града, за осигуряване на достъп до две нови предприятие за автомобилни компоненти, които се изграждат в момента.
По време на посещението си във Враца Борисов разгледа спортната зала в града, за чиято модернизация Правителството отпусна 1,2 млн. лв. „Превърнахме старото волейболно хале в модерна зала, в която ще тренират всички мъжки и женски волейболни формации в града. Залата е с топлоизолация, както и с нова климатична и озвучителна система. В новата част има помощни помещения, съблекални, бани, тоалетни. Изградени са и трибуни с близо 200 седящи места, две тренировъчни игрища и едно за официални мачове“, отбеляза премиерът.
НИЕ