Д-р Цветан Ценков: Приветствам всяко едно обединение в името на Видин

Сподели: 

Подписаното споразумение между ГЕРБ и СДС е изключително важно за развитието на община Видин. Това коментира кметът на община Видин д-р Цветан Ценков. „Аз приветствам такова решение като човек и като гражданин, защото, както пише и на сградата на Народното събрание, „Обединението прави силата“. Градоначалникът подчерта, че винаги е бил член единствено и само на НДСВ. Подчерта обаче, че е избран за кмет на община Видин с гласовете на симпатизанти на Коалиция СДС, но и на хора, подкрепящи ГЕРБ, БСП и други партии. И че като човек, избран да управлява Видин, ще търси подкрепа от всички – както на местно, така и на национално ниво, които биха могли да помогнат за развитието на общината.
„Като кмет на община Видин аз ще направя всичко възможно да получавам подкрепа не само от сегашното правителство, но и от бъдещето – подкрепата на централната власт е изключително важна за развитието на община Видин. Не бих си и помислил, че може да има кмет, който да не иска подкрепата на централната власт. Заради боричканията, които наблюдаваме постоянно – от страна на отцепилата се група от ГЕРБ, в края на миналата година ние не успяхме да получим подкрепа от правителството, която щеше да бъде в размер на около 3 милиона. Които сега щяха да влязат в инфраструктурата на Видин, които щяха да помогнат за по-доброто жизнено положение на жителите на общината“, посочи кметът д-р Ценков.
„Крайно ми е неприятно да виждам това, което от години се случва във Видин – една група хора да „мишкуват“, да правят всичко възможно във Видин да няма американски университет, да няма полицейска академия, да ги няма тези над 900 човека, изграждащи газопровода, които да харчат парите си тук... Ето, до това една група хора винаги през годините са бутали града ни. Ще направя всичко по силите си в бъдеще това да не се случва“, заяви д-р Цветан Ценков.
НИЕ