Единадесет са стипендиантите на Монтана тази година

Сподели: 

Пет годишни и шест еднократни стипендии връчи днес кметът на Монтана Златко Живков. Те са разпределен в три области – „Наука и технологии“, „Изкуство“ и „Спорт“. Учениците, които бяха отличени са национали и международни призьори в конкурси, фестивали, турнири и шампионати.

Почетни дипломи и годишни стипендии на стойност 1500 лева получиха: Матей Минев на 15 години за постижения в област „Наука и технологии“; Сияна Буркхард на 9 години и Рая Атанасова на 14 години в област „Изкуство“; Рая Добрева на 15 години и Калин Борисов също на 15 години в област „Спорт“. Носители на почетни дипломи и еднократни стипендии на стойност 500 лева са: Цветеа Асенова на 11 години, Ивелина Иванова на 16 години и Мадлен Калафатова на 7 години за постижения в област „Изкуство“; Аксиния Петкова на 13 години, Зорница Иванова на 11 години и Иван Петров на 15 години в област „Спорт“.

Кметът Живков пожела на талантливите момичета и момчета да продължават упорито да преследват своите мечти, да слушат преподавателите, треньорите и родителите си и да бъдат умни, добри и силни.