Екип от ВМА помогна за дезинфекцията на видинската болница

Сподели: 

Екип от Военно-медицинска академия беше във Видин, за да извърши цялостна дезинфекция на МБАЛ „Света Петка“ и да окаже методическа помощ. Дейностите бяха извършени под ръководството на полковник доцент Андрей Галев, национален консултант по инфекциозни болест.

„Хора от екипа ми ще извършат текуща огнищна дезинфекция в болницата. Дезинфекцията се прави с хубав съвременен препарат, който е на базата на кислорода – окислител. Силно антивируцидно действие има и освен това 15-20 минути след като се напръска и се направи проветряване, болните могат да се върнат в стаята обратно, което е също преимущество на този препарат“, обясни полк. доц. Галев.

Той отбеляза, че е разговарял с директор на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински и изрази мнение, че предприетите действия са извършени навременно. Но допълни, че след като се запознаят задълбочено със ситуацията ще могат да направят и допълнителни заключения. „Ще проконтролираме как се извършват нещата в болницата и ще дадем някои допълнителни идеи как би могло да бъде по-добре. Ще обсъдим с фирмата, която извършва дезинфекцията в болницата колко пъти дневно би трябвало да се прави, ще дадем препоръки“, каза още полк. доц. Галев. Допълни, че ако е необходимо, ще бъде направен и извънреден инструктаж на персонала.

НИЕ