Елица Миланова и нейният поетичен свят

Сподели: 

На 20 март – в деня на пролетното равноденствие, журналистът и пиар Елица Миланова отвори вратите към своя поетичен свят. В Културен център „Жул Паскин“ във Видин тя събра близки и приятели, пред които представи своите поетични книги – „Далече“ и „Дотам“.

Избрани произведения от двете книги прочетоха хора, които по един или друг начин през годините животът е свързал с Елица Миланова, чийто професионален път е минал през местния печат, видинската телевизия, Община Видин; автор е на сценарии за телевизионни филми и предавания, за културни събития, както и на рекламни текстове.

Защо именно по този начин е решила да повдигне завесите към своя поетичен свят обясни самата Елица Миланова в началото на събитието: „Поканих мои приятели и колеги да четат стиховете ми, а не професионални актьори. Вярвам – те ме познават добре и ще предадат истинската сила на словото. Намерението ми е също така да покажа, че в този град, с който съм дълбоко свързана, живеят умни, талантливи и светли хора, които променят света“.

Допълнителен чар на вечерта внесе актрисата Аделина Кънева. Тя се върна към годините, когато е част от видинската формация „Север“, като изпълни две песни от репертоара на състава, които са по текстове на Елица Миланова и по музика на нейния съпруг и създател на групата – Николай Антов.

Именно неговите думи поставиха и емоционален финал на събитието: „Поезията на Ели е моето огледало. В това огледало се оглеждат най-хубавите песни, които съм създал, вдъхновен от тази силна поезия. В това огледало се оглежда и семейството, което създадохме, прекрасните деца, които отгледахме. Стиховете, които аз облякох в музика, идеално показват нашия път, нашите отношения, нашите души. Надявам се, че са донесли малко радост и за вас. Но най-важното нещо е, че Ели е моето огледало.“

НИЕ