Емилиян Енчев, председател на общинската структура на ГЕРБ – Видин: Няма масово напускане на членове, над 30 са новоприетите

От 18 май Офисът на ГЕРБ – Видин възобновява своята нормална дейност
Сподели: 

От понеделник, 18 май, Офисът на Политическа партия ГЕРБ във Видин възобновява своята нормална дейност, ще бъдат подновени и приемните дни на общинските съветници, провеждащи се всеки четвъртък. Това съобщи за вестник „НИЕ“ председателят на общинската организация на ГЕРБ – Видин Емилиян Енчев. „Подновяваме нормалната политическа дейност, която на практика бяхме преустановили, съобразявайки се с въведеното извънредно положение“, обясни Енчев. Той допълни, че ще бъде активизирана и работата с клубовете, като препотвърди ангажимента за организиране на срещи с гражданите, включително по места, когато има заявен такъв интерес.
Няма сътресения в общинската организация на ГЕРБ във Видин,
заяви председателят на структурата. „Това, което се тиражираше, че ще имаме масово напускане на членове, категорично не е вярно. Има само три заявления за напускане – на Огнян Ценков, на Калин Каменов и на Десислава Иванова, кметицата на село Капитановци. Дори да има още заявления за напускане, те ще са единици – няма никакви настроения в структурите на политическа партия ГЕРБ за разцепление“, подчерта Емилиян Енчев.
Той съобщи, че преди обявяването на извънредното положение на 13 март са били приети над 30 нови членове на ГЕРБ – Видин. По време на самото извънредно положение приемът на нови членове временно е бил спрян, но има заявен интерес от още доста хора, обясни председателят на общинската структура на ГЕРБ, като допълни, че с възобновяването на нормалната дейност на партийния офис се подновява и приемът на заявления за членство. „Така че нямаме притеснения – десеторно, най-малко, ще компенсираме напусналите“, отбеляза Емилиян Енчев.
НИЕ