Задържаните за грабежа в Макреш са правили ремонт в дома на ограбения 85-годишен дядо

Във връзка със случая още един извършител е обявен за общодържавно издирване
Сподели: 

От полицията във Видин разкриха подробности около залавянето на тримата апаши, заграбили близо 19 000 лева от дядо от село Макреш. Оказва се, че малко преди това те са работели като строители при възрастния мъж.

Припомняме, че крадците бяха задържани от патрул на Гранична полиция в района на село Раковица. Началникът на Граничния полицейски участък в Брегово комисар Валентин Ванков разясни на брифинг рано тази сутрин, че граничарите, докато в късните вечерни часове на 23 октомври извършват наблюдение и контрол на подходите на държавната граница в района на село Раковица, забелязват автомобил, който се движи в посока от село Раковица към град Грамада и подават светлинен и звуков сигнал за спиране на автомобила. Превозното средство спира, а от него излизат трима души и започват да бягат. При излизането от автомобила изхвърлят български банкноти.След преброяването се оказва, че сумата е значителна – близо 19 000 лв. 

Както полицията информира по-рано, в последствие става ясно, че парите са откраднати от 85-годишен мъж от село Макреш, който сутринта на 24 октомври информира за кражбата. Причината жертвата да подаде сигнал за грабежа едва тогава е, че бил заключен в дома си и едва тогава успял да излезе. Според директора на Областната дирекция на МВР във Видин старши комисар Петър Коцин, извършителите добре са познавали обстановката, тъй като преди месец и половина са работили при дядото, правили са ремонт на покрива му и вероятно тогава са видели и от къде възрастният мъж взима парите, за да се разплати с тях. 

Тримата са задържани за 24 часа първоначално. Предстои днес да им бъдат повдигнати обвинения от прокуратурата и да им бъде наложена мярка за задържане от 72 часа. С тях е имало и четвърти извършител, който е обявен за общодържавно издирване.