Задържаха близо 2.5 кг марихуана в района на ГКПП Дунав мост – Видин

Сподели: 

В района на ГКПП Дунав мост-Видин митнически служители са задържали 2,430 кг марихуана, като незаконната субстанция била укрита във фабричните кухини на тежкотоварен автомобил. Около 03,00 ч. на 27.06.2022 г., митническите служители извършили проверка на товарна композиция от влекач и полуремарке, превозващо козметични продукти от Холандия за Турция. Водачът – турският гражданин Е.К., заявил, че няма нищо за деклариране.
В хода на контролните действия митническите инспектори са установили 2 плика със зелена тревиста маса в сандъка на ремаркето. Превозното средство било съпроводено до Митническото бюро – Видин за щателна митническа проверка. В ръчния багаж на шофьора, намиращ се в кабината, е бил открит още един прозрачен плик със зелена тревиста маса. Освен това пликове със същото съдържание са били намерени в хладилния агрегат на ремаркето.
Откритото вещество е тествано с полеви наркотест, който реагира положително на канабис (марихуана). Общото количество на задържаните наркотични вещества, разпределено в 7 пакета, е 2 430 грама. Стойността му възлиза на 9 720 лева.
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК. С постановление на прокурор Е.К. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.