Закритата лекоатлетическа писта във Видин се превръща в модерно спортно съоръжение

Предстои изграждане на нови детски и спортни площадки в града, започнал е ремонт на съществуващите
Сподели: 

След няколко месеца децата и младежите във Видин ще разполагат с прекрасни условия за спортуване в закритата лекоатлетическа писта в града, чийто основен ремонт върви с бързи темпове. Спортното съоръжение се реновира по проект на Община Видин на стойност малко над 700 000 лв. Средствата са отпуснати от Министерството на младежта и спорта по реда на Наредба №4 от 08.07.2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти държавна и общинска собственост.
Срокът за изпълнение на строителството е 120 календарни дни. Дейностите включват ремонт на покрива и фасадата, на коридорите, на санитарните помещения, на тренировъчната зала и склада, на лекоатлетическата зала, както и подмяна на водопроводната и електрическата инсталация. Всички те са в напреднал етап, като в момента работниците довършват поставянето на окачения таван и се извършва подготовка за поставянето на нова специализирана спортна настилка.
От Община Видин информират, че се работи и по други проекти за създаване на по-добри условия за спорт и игри за видинските деца и младежи. Предстои да бъдат направени четири нови детски площадки в града – в квартал „Калето“ и в жилищните комплекси „Бонония“, „Крум Бъчваров“ и „Гео Милев“. Освен това ще бъде изградена зона за спорт в парк „Владикина бахча“. Тя ще включва съоръжения за стрийт фитнес и стена за катерене. Комисия, назначена със заповед на кмета д-р Цветан Ценков, в момента разглежда получените оферти по обявената обществена поръчка за доставка и монтаж на детските и спортни съоръжения.
Приключила е обществената поръчка и е сключен договор с фирма изпълнител за ремонт на съществуващи детски площадки в Крайдунавския парк, в парковете „Рова“ и „Владикина бахча“ и зад бензиностанция „Лукойл“.