Заловиха двама непълнолетни за грабежа на игрална зала в Борован

Сподели: 

На 22 ноември в село Борован, обл. Враца е извършен грабеж в игралната зала. Две лица с маски на главите заплашили крупието с пистолет и го принудили да отвори касата, от която взели всичките налични пари.
След бързи издирвателни мероприятия, проведени от служители на РУ - Бяла Слатина, криминалисти от ОДМВР-Враца и колегите им от сектор „Грабежи“ при ГД “Национална полиция“, в рамките на две денонощия са установени и задържани извършителите – двама жители на село Търнава, общ. Бяла Слатина, на възраст 16 г.и 17 г., съобщиха от ОДМВР във Враца.
Полицаите намерили и иззели пистолета, с който е извършен грабежът. Оръжието е било заредено с патрон в цевта. В жилище, обитавано от единия от задържаните, са намерени  и иззети още три пистолета и  флоберкова пушка, боеприпаси от различен калибър, канабис, маски и ръкавици. В хода на разследването е открита и иззета цялата открадната  парична сума.
Двамата извършители на грабежа са разпитани пред съдия. Образувано е досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от НК. Процесуално следствените действия са проведени под надзора на Районна прокуратура – гр. Бяла Слатина.