Заместник-кметът Светослав Скорчев беше съдия на футболен мач артисти срещу журналисти

Сподели: 

Заместник-кметът Светослав Скорчев беше съдия на футболен мач артисти срещу журналисти. Събитието, което се проведе на 2 октомври в Спортна зала "Фестивална", е част от програмата за отбелязване на 130 години театър във Видин. Играха се две полувремена по 20 минути, с 10 минути почивка. Според правилата, всеки от отборите имаше право на пет смени. Мачът премина в дух на спортсменство, което улесни работата на съдийската бригада, включваща заместник-кметът на Видин Светослав Скорчев, който беше главен съдия и Цветелина Красимирова, младши експерт „Младежки дейности, спорт и неправителствени организации“, която беше помощник рефер.
Макар да нямаше груба игра, изобилстваха забавните моменти. В срещата не липсваха добри футболни изпълнения, но още повече бяха случаите, в които представителите на видинския театър демонстрираха артистичните си умения. Журналистите пък показаха инстинкта си да са винаги в центъра на събитията. А най-важното е, че всички участници в първия по рода си във Видин футболен мач на артисти срещу журналисти се забавляваха и смяха. Което беше и целта – затова и е простено, че от време на време футболният мач преминаваше в хандбална среща, а на терена се появяваха и други видове топки освен футболната.
В крайна сметка мачът приключи при резултат 6 на 5 гола за отбора на журналистите. След края на срещата заместник-кметът Светослав Скорчев поздрави отборите за показания спортен хъс. И отбеляза, че не резултатът е важният, а това, че всички участници в събитието, включително съдийският екип, са се забавлявали.