Заместник областният управител Анжело Методиев присъства на детско състезание

Сподели: 

Надпреварата под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ се проведе на закритата лекоатлетическа писта на стадион „Георги Бенковски“ във Видин. Инициативата е на Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и е част от дейностите за превенция на вредните навици сред подрастващите. Наградният фонд за състезанието е осигурен от партньора на националната инициатива - Съюза на пивоварите.

„Скъпи деца, спортът ще ви направи по-силни не само физически, но и ще ви научи на дисциплина. Ще ви научи как да се справяте по-лесно с предизвикателствата на живота“, каза заместник областният управител Анжело Методиев и пожела успех на участниците в надпреварата. 

На събитието присъстваха още кметът на община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметът Борислава Борисова, директорът на Областната дирекция на МВР-Видин старши комисар Петър Коцин, началникът на Регионално управление на образованието - Видин Веселка Асенова, изп. директор на Съюза на пивоварите в България  Ивана Радомирова, учители, ученици, гости.

В игрите се включиха шест отбора петокласници и шестокласници от видински училища. Те премериха сили в няколко щафетни дисциплини. В края на състезанието всички участници получиха медали и грамоти.

Областна пресслужба