Започна засаждането на летните цветя във Видин

Сподели: 

Служители на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ ще засадят 18 000 броя едногодишни и многогодишни цветя във Видин. Многогодишните видове включват ехинацея, лавандула, леукантемум (бяла маргаритка), алпийска астра, гайлардия. Едногодишните цветя, които ще бъдат засадени, са бегония, тагетис, колеус (пъстра коприва), катарантус.
Настоящата кампания ще обхване обичайните площи – каретата на площад „Бдинци“, кръговете и „сълзата“ в парк „Рова“, кръговете в началото на Крайдунавския парк, лехите към Паметника на свободата, шадравана пред СУ „Цар Симеон Велики“ и зелената площ до фонтан „Глухарчето“. Освен това за пръв път цветя ще бъдат засадени в района на БиблиоПощата.
И при това зацветяване в лехите и зелените площи ще бъдат оформени фигури. Новост е, че за целта ще се използват не само цветя, но и дървесен мулч. Това ще даде възможност да се направят по-интересни форми – идеята е в каретата на площад „Бдинци“ да бъде пресъздадена българска шевица. Фигури ще красят и площите край БиблиоПощата, както и лехите към Паметника на свободата.