Започна Общинският кръг на ученическите игри 2022/2023 година

Сподели: 

Спортната проява стартира днес с футболни срещи, които се проведоха на тренировъчното игрище на стадион „Георги Бенковски“. На терена се срещнаха  отбори от ГПЧЕ „Йордан Радичков“, ППМГ „Екзарх Антим I“, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПТГ „Васил Левски“, СУ „Цар Симеон Велики“, СУ „П.Р. Славейков“,  СУ „Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Епископ Софроний Врачански“.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова отиде на място и наблюдава част от мачовете. Тя поздрави състезателите и разговаря с учителите по физическо възпитание и спорт, които са ръководители на училищните отбори.

 Игрите се организират в 6 дисциплини: футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса и шахмат. Графикът за провеждането им е съгласуван с Регионалното управление на образованието. Общинският кръг се реализира с финансовото съдействие на Община Видин. Победителите в него ще се представят на областно ниво, следват зонален и национален кръг.

 Ученическите игри за ученици от V до XII клас са част от календара на Министерството на образованието и науката и се организират и провеждат по правила, утвърдени със заповед на министъра на младежта и спорта.