Започна почистване и облагородяване на района на градския плаж на Видин

Сподели: 

Преди няколко дни започна почистване от растителност и облагородяване на района около крепостта „Баба Вида“, включително на градския плаж и Алеята на влюбените. Инициативата за това е на областния управител Момчил Станков, а дейностите би трябвало да са приключили до началото на месец август.
Вече е започнало насипването на пясък върху голямата и малката тераса на крепостта – любимо място за желаещите да направят слънчев тен. „Идеята е да се подравни, да се насипят с пясък терасите, да се възстанови волейболното игрище – до момента тук са насипани около 40 тона пясък, ще продължи да се насипва. Ще бъдат разположени уреди за фитнес на открито, така че нашите деца да могат да тренират на фона на прекрасния Дунав“, обясни Момчил Станков. Той допълни, че е възстановено и осветлението в района. „Помолих кмета на община Видин за съдействие – виждате, че осветлението вече е възстановено“, посочи областният управител.
Момчил Станков допълни, че се почиства от растителност плажа до крепостта, възстановени са чешмичката и душовете. Предстои на плажа да бъдат поставени и общо 20 чадъра – с десет на брой повече от монтираните там миналата година. „Надявам се до 1 август да сме успели да създадем условия видинлии да могат да ползват с охота и удоволствие градския плаж“, сподели областният управител.
Започнало е и изрязването на храстите и другата растителност, която буквално беше превзела Алеята на влюбените. Станков обясни, че Областна управа може да почисти Алеята на влюбените до района на Паметника на съпротивата, тъй като официално до там обектът е собственост на Министерство на културата, а участъкът от паметника до Телеграфа вече е собственост на Община Видин.
„Проблемът е, че много сме собствениците. Но работим в един добър синхрон с настоящото правителство. Работим много добре в екип и с Община Видин. И районът ще бъде приведен в един подобаващ вид, какъвто Видин заслужава – да има градски плаж, да има игрище за спорт, да има кътче за отдих“, отбеляза Момчил Станков.
НИЕ