Започна разполагането на новите контейнери за отпадъци в град Видин

Сподели: 

Около 1000 нови контейнера за смет от 1100 литра ще бъдат поставени във видинските квартали, а разполагането им започна от рано тази сутрин. Подмяната на старите и амортизирани съдове, които Общината ползваше под наем, стартира днес (11 април) от ж.к. „Панония“. От общинската администрация съобщиха, че приоритетно ще бъдат обхванати най-големите жилищни комплекси, като след „Панония“ работата ще продължи в „Гео Милев“, „Бонония“, „Крум Бъчваров“, „Химик“. После ще се премине към широк център, а в идеалния център подмяната ще бъде направена в съботните и неделните дни, когато движението на превозни средства не е толкова интензивно. При разпределението на контейнерите са взети под внимание местата, където не са били достатъчни.
Създадена е организация, паралелно с разполагането на новите съдове, старите да бъдат прибирани от фирмата собственик, обясниха от Община Видин. Ако по някакви причини това не се случи в момента, старите контейнери ще бъдат поставяни легнали, за да не се изхвърлят в тях отпадъци.
Когато подмяната на съдовете за смет в град Видин приключи, ще се премине към останалите населени места в Общината. В град Дунавци и другите селища ще бъдат разположени 1000 контейнера от 1100 л, като това ще стане в дните, когато по график се извършва сметопочистването в съответното населено място, информираха от кметската администрация.