Започна ремонт на квартално пространство в ж.к. „Съединение“ във Видин

При ремонта се използват материали, демонтирани при реконструкцията на централната пешеходна зона
Сподели: 

Започнал е ремонт на пространство в ж.к. „Съединение“ във Видин, съобщиха от общинската администрация. Площта, която се обновява, е разположена непосредствено преди хотел „Ровно“, край ул. „Цар Александър II“ (бившата „Тодор Петров“). Преди много години мястото е било любима зона за отдих на видинчани, която впоследствие е занемарена. Намерението на Община Видин е сега тя отново да се възстанови, отбелязаха от общинската администрация.
Стартиралият текущ ремонт се извършва от фирма, подписала договор с Общината по Закона за обществените поръчки. Предвидените за него средства са заложени в общинския бюджет. За работата се използват материали, демонтирани при изпълнението на дейностите по проект „Основна реконструкция на централна пешеходна зона в град Видин“ и съхранени в складовата база на Общината. Подменят се старите компрометирани плочи от съществуващата настилка; извършват се почистване, изравняване и пренареждане на отводнителните шахти; почистване и измиване на шадравана и чешмичката с питейна вода, които на по-късен етап ще бъдат възстановени. Очаква се работата да приключи през следващия месец.
Възстановяването и облагородяването на това пространство, разположено край основна пътна артерия, по която се влиза в града, ще допринесе за подобряване на визията в тази част на Видин. То ще изпълни отново предназначението си като зона за отдих както за хората, живеещи в близост, така и за всички граждани. Освен това пространството е подходящо и за организиране на различни културни и фестивални прояви на Общината, което ще създаде оживление в един от хубавите квартали на Видин.