Заради разрушаването на бившата печатница във Враца до 10 декември ще бъде ограничено движението по участък от бул. „Демокрация“

Сподели: 

Поради извършване на строително-демонтажни дейности на частен обект /сградата на бившата печатница/, за периода от 4 декември до 10 декември включително, временно ще бъде ограничено движението по бул. „Демокрация“, в района от пл. „Св. Софроний Врачански“ до площад „Македония“ /„Суми“/, съобщиха от Община Враца.
На 4 и 5 декември пътната отсечка ще бъде затворена през целия ден. За периода от 6 до 10 декември включително, участъка ще бъде с ограничено движение в часовия диапазон между 09:00 и 16:00 часа.
За посочения период, градските линии на обществения транспорт ще се осъществяват с автобуси и ще преминават през ул. „Кръстьо Българията“. Междуселищните линии ще се движат по следния маршрут: Автогара – бул. „Васил Кънчов“ – кръгово при „Лукойл“ – ул. „Александър Стамболийски“.
Алтернативните маршрути за водачите на превозни средства са: улиците "Кръстьо Българията", "Александър Стамболийски", както и ул. "Никола Войводов" при ЖП гарата в града.
Пътният участък ще бъде обезопасен, с цел осигуряване безопасност за преминаващите граждани. За водачите на превозни средства ще бъде създадена временна.
Имотът, върху който се намират сградите на някогашната печатница във Враца, която преди демократичните промени беше една от най-големите в България, но след като беше приватизирана започна да запада и в крайна сметка се стигна до фалит, е закупен от частен инвеститор, който възнамерява да изгради нова сграда, включваща жилищна и търговска площ, както и подземен паркинг.