За втора поредна година СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Видин с награда за активно участие в „Европейския ден на спорта“

Сподели: 

За втора поредна година Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Видин беше наградено като едно от най-активните училища, участвали в „Европейския ден на спорта“ – инициатива, която се проведе на 27 септември. Награждаването се състоя на 13 ноември в София, а плакетите връчиха заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов и Николета Янева от „БГ Бъди активен“.
„Пет училища в България бяха наградени, ние сме едно от тях. Класирани сме, защото сме участвали с най-много спортни дейности – 50 на брой. Благодарение на нашите преподаватели по физическо възпитание и спорт Венера Младенова и Александър Петров стигнахме до тази класация и получихме плакет, ваучер за закупуване на спортни пособия, както и 6 топки – футболни, баскетболни и волейболни“, каза за вестник „НИЕ“ директорката на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Видин Бисерка Каменова. Тя поясни, че участниците в „Европейския ден на спорта“ във видинското училище са били около 700 – както ученици, така и родители. „Благодарности на децата от Детска градина „Славейче“ и нейната директорка г-жа Димитрова, на педагогическия и непедагогическия персонал от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, допълни Бисерка Каменова. Тя подчерта, че наградата е за всички, които са се включили в „Европейския ден на спорта в училище 2019“ – ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, родители, баби и дядовци.
През септември близо 400 български училища, 95 хиляди ученици, 12 500 педагогически специалисти, родители, спортисти и общественици се включиха в българското издание на „Европейския ден на спорта в училище“. Тази година разнообразната програма включи всякакви видове физическа активност, спорт и игри. Повече от половината от участващите учебни заведения бяха организирали тематично празника, като основните теми бяха рециклиране и здравословен начин на живот – под това мото премина събитието и във видинското училище по изкуства.
МАРИЯНА Герасимова