За поредна година ученици могат да се включат в състезанието по патриотизъм „Най-родолюбив клас“

Сподели: 

За четвърта поредна година Община Враца стартира инициативата „Най-родолюбив клас“, която е част от програмата на Ботеви дни 2020 и се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов.
В тазгодишното издание на състезанието могат да се включат ученици от 1 до 12 клас. Участниците могат да разработят проекти, свързани с родното място, училище, исторически обекти и природни забележителности, както и да организират инициативи за тяхното популяризиране и опазване.
От образователната дирекция в местната администрация ще разпространят регламента за участие във всяко учебно заведение в общината, като желаещите трябва да подадат заявка за участие в срок до 30 март /понеделник/.
До 10 юни 2020 година, родолюбивите младежи трябва да представят реализираните инициативи, чрез кратко описание и снимков материал. Проектите се защитават пред комисия, определена със заповед на кмета Каменов, чрез кратка презентация до 6 минути и отговори на въпроси на журито – до 4 минути.
Състезанието по патриотизъм е единствено по рода си в страната и е иновативен начин да се насочи вниманието на младите хора към историята, да се стимулира творческото мислене на учениците в насока възпитание на родолюбив дух и активно гражданство. Наградата за победителя в конкурса „Най-родолюбив клас“ е екскурзия до места, свързани с българската история и култура. По традиция, Община Враца осигурява допълнителни награди за всички участници.