Златен и два бронзови медала за видинския клуб СК „Борба, самбо, джудо“ от ДЛШ по джудо

Сподели: 

С три медала от Държавен личен шампионат (ДЛШ) по джудо се завърнаха състезателите на треньора Пламен Петров от видинския Спортен клуб „Борба, самбо, джудо“. На 10 октомври град Пазарджик беше домакин на шампионата. При голяма конкуренция възпитаниците от СК „Борба, самбо, джудо“ завоюваха 3 медала – един златен и два бронзови.
„Този шампионат беше за най-малката възрастова група в спорта. Това беше и последното състезание от отложените заради пандемията първенства. Участвахме с 9 души. Спечелихме един златен и два бронзови медала“, обясни за в. „НИЕ“ Пламен Петров. Той поясни, че златен медал при момичетата в категория +57 кг е спечелила Ева Амико, която за втора поредна година е шампион в тази възрастова група. „Ева имаше четири чисти победи. Браво на момичето, много добре подготвено, със здрава психика. Догодина пак ще бъде в тази възрастова група и се надявам пак на такова класиране“, сподели треньорът. За двата бронзови медала се преборили Никола Илиев в категория 55 кг и Боби Емилов в категория 60 кг.
„Предстоят ни отборни първенства по джудо в същата възрастова група, но, за съжаление, при момичетата не можем да направим отбор, защото трябва да имаме участнички и в 10-те категории. С момчетата обаче ще участваме. Състезанието ще е на 24 октомври в Панагюрище“, каза Пламен Петров.
Той подчерта, че след това на състезателите в най-малката възрастова група им остават последните шампионати - лични и отборни по самбо, които ще са към средата на ноември.

МАРИЯНА Герасимова
Снимки: СК „Борба, самбо, джудо“