Иван Николов ще е кандидатът на БСП за кмет на Видин

Сподели: 

Иван Николов ще е кандидатът на БСП за кмет на община Видин. Това беше съобщено на пресконференция днес (30 август), на която бяха представени и кандидатите за общински съветници на БСП на предстоящия местен вот. Присъстваха председателят на общинската организация на БСП – Видин Найден Йонов, кандидатът за кмет Иван Николов и Величко Кирилов, който в момента е общински съветник в Общински съвет – Видин.
На проведена на 29 август конференция на общинската организация на БСП е избрана кандидатурата на Иван Николов за кмет на община Видин, обясни Найден Йонов. Той допълни, че е конструирана също така пълна листа от 33-ма кандидати за общински съветници, както и кандидати за кметове на малки населени места.
Величко Кирилов посочи, че Иван Николов е номиниран единодушно. В листата за общински съветници има млади хора, жени, представители на различни професии – лекари, инженери, икономисти, предприемачи, допълни Кирилов.
Самият Иван Николов обясни, че на конференцията, на която е утвърдена кандидатурата му, е била приета и платформа за бъдещето участие на изборите във Видин, в която се акцентира на обезлюдяването като основен проблем. „Трябва да се работи в посока връщането на хората от чужбина, а връщането на хората от чужбина става с подобряването на икономиката. Липсата на перспектива, напускането на млади хора и застаряване на население – това е също въпрос на икономика. От 90-те години нищо не е направено във Видин по този въпрос – нито едно предприятие не е вкарано в града да се работи. Не давам обещание, че ще го направя, но смятам, че мога да работя в тази посока и ще дам всичко от себе си да се случи“, каза Иван Николов.
Найден Йонов коментира, че не бива да се прави паралел между представянето на БСП на предходните парламентарния избори и на бъдещия местен вот. „Играем с настройката, че ние ще сме на балотаж и нас трябва да ни подкрепят. Не разсъждаваме в тази насока да не сме ние. Твърдо сме решили да сме ние и да търсим ние подкрепа. Със сигурност ще е доста разноцветно, защото, както знаете, около 7 формации ще се явяват в града с кандидати за кмет, така че отвсякъде е добре дошла подкрепа, ако разбира се приемат нашата програма и визия за управляване на града. Имаме цяла изготвена платформа, за което може би трябваше да ви я представим и запознаем с тази платформа, но може би ще е малко по-натам в процеса на изборите“, отбеляза Йонов.
НИЕ