Иво Атанасов е новият областен управител на Видин

Правителството назначи нови губернатори и във Враца и Монтана
Сподели: 

Правителството назначи нови областни управители във Видин, Монтана и Враца. Решението е взето на днешното заседание на Министерския съвет. 
Юристът Иво Ататанасов поема поста на областен управител на Видин. Атанасов е бил народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Бил е член на комисиите по право, енергетика, околна среда и водите, икономика и иновации. Атанасов е завършил право в СУ “Климент Охридски”. Работил е като нотариус и съдия във Видинския районен съд. От 1992 г. е адвокат във Видинската адвокатска колегия. В професионалния си опит е бил юридически консултант в банки и в български и чуждестранни дружества. 
На предходните парламентарни избори Иво Атанасов беше втори в листата на коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ във Видин.
От Областната администрация във Видин съобщиха, че утре ще се състои символична церемония по предаване и приемане на поста областен управител. 
Ивайло Антонов е назначен за областен управител на Монтана. Антонов е бил директор в ОДМВР – Монтана от 2015 г. до 2019 г. Преди това той е работил в „Икономическа полиция“ при СДВР – МВР. Ивайло Антонов е бил началник на сектор „Изпиране на пари“ към ГДБОП – МВР, началник на сектор – „Противодействие на организираната престъпност“ при ДАНС и други. Като служител на МВР е награждаван многократно. Последната длъжност, която е заемал, е управител на ВиК – Берковица. 
Надя Донкинска е новият областен управител на област Враца. Тя е магистър по финанси и кредит от Стопанска академия „Д.А. Ценов“, Свищов. Заемала е ръководни позиции в банкови институции. 
С правителственото решение са освободени досегашните областни управители на трите области.